فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال شانزدهم شماره 12 (پیاپی 69، اسفند 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه الله ویسی، بهرام بلوری، تینا شوشتری زاده صفحات 7-16
    زمینه و هدف
    با توجه به اثرات بیولوژیکی گزارش شده در فرکانس های مختلف ELF تحت عنوان پنجره فرکانسی و نیز به کار گیری فرکانس 217 هرتز به عنوان مدوله کننده امواج رادیوفرکانس 900 مگاهرتز در سیستم جهانی موبایل، هدف این مطالعه بررسی اثر میدان مغناطیسی با شدت 200 میکرو تسلا و فرکانس 217 هرتز بر میزان پیشرفت رشد سلول های سرطانی است.
    روش بررسی
    49 موش نر از نژاد Balb/c با سن 6-8 هفته، به طور تصادفی به 7 گروه (سه گروه آزمایش، سه گروه شم و گروه کنترل) تقسیم شدند وبه ترتیب 100%، 75% و30% حداقل تعداد سلول لازم برای ایجاد تومور به صورت زیر جلدی به آنهاتزریق گردید. در دومین روز پس از تزریق سلول ها، گروه آزمایش تحت تابش میدان مغناطیسی یکنواخت حاصل از یک جفت کویل هلموهلتز به صورت روزانه 150 دقیقه، 7 روز متوالی در هفته و به مدت 19 روز قرار گرفتند. تشکیل تومور پس از 10-6 روز مشاهده شد. در بیستمین روز آزمایش حیوانات بیهوش شدند و تومورها از آنها خارج گردید. همچنین نمونه های بافتی جهت مقایسه مورفولوژیکی جمع آوری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه که به روش تجربی انجام شد وزن و سایز تومور در گروه های آزمایش نسبت به گروه شم با استفاده از تست آنالیز واریانس یکطرفه و نرم افزار Spss v.12 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان دادندکه وزن و سایز تومور در گروه های آزمایش نسبت به گروه شم دارای اختلاف معنی دارای (05/0 P<) بودند. از لحاظ ایجاد تومور نیز تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایش و شم مشاهده شد. مقایسه مورفولوژیکی تفاوت معنی داری را از لحاظ تقسیمات سلولی و متاستاز به سایر ارگان ها نشان نداد. اما تقسیمات سلولی در گروه های آزمایش نسبت به گروه های شم بالاتر بود که نشان دهنده وجود تومورهای فعال تر در این گروه ها می باشد. همچنین تومورهای گروه های آزمایش، دارای نواحی نکروزه بزگتری بودند.
    نتیجه گیری
    داده های حاصل از این مطالعه نشان می دهد که تابش میدان مغناطیسی پالسی 200 میکرو تسلا با فرکانس 217 هرتز باعث افزایش رشد سلول های سرطانی فیبروسارکوما در موش های Balb/c می شود که نشان دهنده وجود اثر پنجره ای مطابق با گزارشها در مورد دیگر فرکانس های ELF است.
    کلیدواژگان: میدان های الکترومغناطیسی فوق العاده کم فرکانس، سیستم جهانی موبایل، فایبروسارکوما، Balb، c، اثر پنجره فرکانسی
  • شهرام آگاه، سمیه فتعلی، ندا عشایری صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    علی رغم شیوع بالای سندرم روده تحریک پذیر اسهال غالب (IBS-D)، درمان آن همچنان مشکلی مهم برای پزشک و بیمار باقی مانده است. پلانتاگو ماژور از قدیم و در بسیاری از کشورها برای درمان اسهال استفاده می شده است، ولی تا کنون در این زمینه مطالعه علمی صورت نگرفته است. ما در این مطالعه سعی داریم تاثیر داروی گیاهی پلانتاژل را بر روی بهبود علائم IBS-D بررسی کنیم.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور انجام شده است. 70 بیمار مبتلا به IBS-D در این مطالعه وارد شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مساوی 35 نفری(پلاسبو و دارو) تقسیم شدند. در اولین ویزیت،کلیه بیماران به مدت دو هفته بدون دارو تحت نظر گرفته شدند. سپس در دومین مراجعه علائم بیماران بررسی گردید. در انتهای دو هفته درمان و سه هفته پس از اتمام دوره درمان شدت علائم بررسی شد. آنالیز داده ها به وسیله نرم افزار SPSS v.15 انجام شد. از تستهای Chi-square، Paired T-test و Independent sample t-test جهت آنالیز استفاده گردید.
    یافته ها
    در انتهای دو هفته درمان، کلیه علایم در هر دو گروه بیماران بهبود نشان داد، اما شدت نفخ، احساس دفع ناکامل، وجود مخاط در مدفوع و احساس فوریت در دفع در گروه پلانتاژل به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل کاهش یافته بود. ارزیابی علائم بیماران 3 هفته بعد از کامل شدن دوره درمان نشان داد شدت درد شکم، تعداد دفعات اجابت مزاج در روز، نفخ و احساس فوریت در دفع بعد از سه هفته قطع درمان در گروه دارونما به میزان اولیه برگشته بود. در حالیکه شدت کلیه علائم در گروه پلانتاژل به صورت معنی داری نسبت به قبل از درمان کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر اولین کارآزمایی بالینی جهت بررسی اثرات پلانتاگو ماژور برروی علائم IBS-D می باشد. بر اساس یافته های این مطالعه پلانتاگو ماژور می تواند با هزینه کمتر و تحمل پذیری بیشتر سبب بهبود علائم در بیماران مبتلا بهIBS-D شود.
    کلیدواژگان: اسهال، سندرم روده تحریک پذیر، پلانتاگو ماژور
  • مهدی شکرآبی، بهاره لاریبی، امیر حسن زرنانی، مجید غفارپور، مژده قبایی، ثمیله نوربخش، معصومه بخشایش صفحات 24-31
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروز (MS) شایعترین بیماری التهابی سیستم عصبی مرکزی می باشد که در آن طی یک روند خودایمنی، غلاف میلینی فیبرهای عصبی از بین می رود. در این بیماری لنفوسیت های CD4+ T بویژه زیر گروه TH1 در تخریب بافت عصبی نقش مهمی ایفا می کنند. با توجه به نقش احتمالی ویروس اپشتاین بار در اتیولوژی و پاتوژنز بیماری MS، هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سطح آنتی بادی های ضد ویروس اپشتاین بار (EBV) با تولید سایتوکاین های TH1و TH2 می باشد.
    روش بررسی
    در 68 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروز در مراحل مختلف بیماری و 20 نفر از افراد سالم بعد از گرفتن نمونه خون وریدی سطح آنتی بادی های ضد EBNA-1 و VCA از ویروس EBV به روش الایزا در پلاسما اندازه گیری گردید. سپس سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMC) به کمک فایکول جدا شد. PBMC به دست آمده پس از کشت، توسط PHA تحریک و سطح سایتوکاینهای IFN-γ، IL-12 و IL-4 در مایع رویی کشت سلول به روش الایزا تعیین گردید. تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (version 16) صورت گرفت. جهت مقایسه مقادیر سایتوکاینها آزمون آماری پارامتریک t-test و برای مقایسه مقادیر EBNA-1 و VCA آزمون غیرپارامتریک Mann-Whitney بکار گرفته شد. همچنین برای بررسی ارتباط بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. 05/0P < معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سطح آنتی بادی های ضد EBNA-1 و VCA در بیماران مبتلا به MS نسبت به افراد سالم افزایش معنی داری داشت (به ترتیب 04/0=P و 001/0=P). میانگین غلظت IFN-γ، IL-12 و IL-4 نیز در بیماران به طور معنی داری بیش از افراد سالم بود (به ترتیب 001/0=P، 002/0=P و 005/0=P). همچنین نسبت سایتوکاین های IL-4/ IFN-γو IL-4/ IL-12 در بیماران بیش از افراد سالم بود ولی این افزایش معنی دار نبود (05/0P>). بین سطح آنتی بادی های ضد EBNA-1 و VCA با تولید IL-12 ارتباط معنی داری وجود داشت (به ترتیبP 02/0=27/0 = و 04/0=P، 25/0=r). در حالیکه ارتباطی میان افزایش سطح آنتی بادی های ضد اپشتاین بار ویروس با تولید سایتوکاین های IFN-γ و IL-4 در بیماران مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معنی دار بین سطح آنتی بادی های ضد ویروس اپشتاین بار با تولید IL-12 در بیماران مبتلا به MS و نقش این سایتوکاین در هدایت پاسخ های ایمنی به سمت التهاب و سلول های TH1، این یافته ها پیشنهاد می کند که ویروس اپشتاین بار می تواند نقش مهمی در اتیولوژی بیماری MS ایفا کند.
    کلیدواژگان: اپشتاین بار ویروس، مولتیپل اسکلروز، سایتوکاین
  • حبیب انصارین، مهدی شکرآبی، الهام بهرنگی صفحات 32-39
    زمینه و هدف
    پسوریازیس یک بیماری پوستی التهابی مزمن و شایع است که در حدود 31% جمعیت دنیا به آن گرفتارند که می تواند منجر به دیسترس قابل توجه در بیمار و در نهایت کاهش کیفیت زندگی بیمار شود. در نمای بالینی، ایجاد پلاک های برجسته به رنگ قرمز تیره، پوسته دار با پوسته های ضخیم می کند.
    امروزه عقیده بر این است که پسوریازیس بیماری با واسطه T لنفوسیت ها می باشد و افزایش تکثیر کراتینوسیت ها ثانویه به فعال شدن سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین ها است. هنوز هیچ درمان قطعی برای پسوریازیس یافت نشده است و درمان های فعلی میزان عود بالایی دارند. شناخت بیشتر ایمنوپاتوژنز و سیتوکین های دخیل در شدت بیماری پسوریازیس، می تواند به کشف درمان های اختصاصی تر و موثرتر برای این بیماری کمک کند.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی 40 بیمار مبتلا به پسوریازیس ولگاریس مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم در سال 87 1386 انجام شد. از هر بیمار معاینه بالینی برای تعیین شدت بیماری براساس معیار PASI به عمل آمد. سپس 3 سی سی نمونه خون وریدی تهیه و با سانتریفوژ، نمونه سرمی جدا گردید و در دمای oC70- تا زمان بررسی نهایی ذخیره شد. سپس با استفاده از روش ELIZA، سطح سرمی سیتوکین های مورد نظر اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS، با ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط بین سطح سرمی سیتوکین های فوق با شدت بیماری ارزیابی گردید.
    یافته ها
    طبق این بررسی، بین سطح سرمی اینترفرون گاما (001/0=P، 50/0=r)، اینترلوکین 8 (018/0=P، 37/0=P)، ICAM-1 (047/0=P، 31/0=r) با شدت بیماری پسوریازیس براساس PASI، ارتباط معنی دار آماری وجود دارد. ولی چنین ارتباطی بین سطح سرمی اینترلوکین 4 باشدت بیماری مشاهده نشد (24/0=P، 18/0=r).
    نتیجه گیری
    براساس مطالعه ما اینترفرون گاما، اینترلوکین 8 و ICAM-1 با شدت بیماری پسوریازیس ارتباط دارند. بنابراین درمان هایی که بطور انتخابی سیتوکین های فوق را هدف بگیرند مطمئن تر و موثرتر می باشند. توصیه می شود مطالعات بیشتری برای بررسی اثر درمان های بیولوژیک فوق روی بیماری پسوریازیس انجام شود.
    کلیدواژگان: سیتوکایین، شدت بیماری پسوریازیس، ایمنوپاتوژنز
  • مریم کاشانیان، زهرا اکبری، محمدحسین علیزاده صفحات 40-45
    زمینه و هدف
    کمر درد و افزایش قوس کمری از شکایات شایع زمان حاملگی است و یکی از راه های کاهش آن انجام حرکات ورزشی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ورزش بر میزان کمر درد و قوس کمری (Lordosis) در زنان حامله می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 30 زن حامله که مبتلا به کمر درد بودند صورت گرفت. بیماران از ماه چهارم حاملگی وارد مطالعه شدند. در 15 نفر از بیماران (گروه مورد) برنامه تمرینی بصورت حرکات ورزشی داده شد و در 15 نفر دیگر (گروه کنترل) برنامه تمرینی داده نشد. از پرسشنامه رولند- موریس جهت ارزیابی درد کمر استفاده گردید. و میزان قوس کمری نیز با استفاده از خط کش منعطف سه بار در ابتدای مطالعه و هفته 20 و هفته 24 حاملگی اندازه گیری شد. سپس اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS v.11 و آزمون های آماری Paired t test و Student’s t test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و05/0 P value < معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    گروه مورد کاهش معنی داری را در شدت درد کمر دو ماه بعد از تمرینات نسبت به گروه کنترل نشان داد. 001/0P<)، 9/4±93/31 در مقابل 41/2±13/26) و میزان بهبود درد کمر 2 ماه پس از ورزش در گروه کنترل نسبت به گروه مورد کمتر بود. (001/0 P= 936/0±76/1- در مقابل 44/0±42/3-) در هر دو گروه میزان قوس کمری بطور معنی داری افزایش یافت. 001/0P= (در گروه مورد 16/7±6/42 در مقابل 1/7±26/40 و در گروه شاهد 84/5±9/41 در مقابل 21/5± 63/39) ولی این افزایش در گروه کنترل که فاقد برنامه ورزشی بودند نسبت به گروه مورد بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات ورزشی می تواند روش مناسبی برای کاهش کمردرد و کاهش میزان قوس کمری در زنان حامله باشد.
    کلیدواژگان: حاملگی، ورزش، قوس کمری، درد کمر
  • مریم کدیور، علی اسماعیلی، آزاده جولایی صفحات 46-55
    زمینه و هدف
    آنژیوژنز نقش مهمی در رشد و پیشرفت سلول های سرطانی و متاستاز سرطان پستان داشته و یک وسیله پیش بینی کننده بقا فرد مبتلا می باشد. این پروسه توسط فاکتور رشد اندوتلیال رگی (VEGF)کنترل می شود.هدف از انجام این مطالعه بررسی پروسه آنژیوژنز از طریق تعیین مارکر VEGFو میزان دانسیته عروقی ریز ((MVDبر اساس ایمونوهیستوشیمی در بیماران مبتلا به سرطان پستان مهاجم و مقایسه بروزVEGF با دانسیته عروقی ریز (MVD) و دو فاکتور ذکر شده با گرید (grading)، staging، سن بیماران، درگیری غدد لنفاوی و مارکرهای ایمونوهیستوشیمی گیرنده استروژنی ER، گیرنده پروژسترونی PR، Ki-67، Her-2 و P53. است
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی پس از بررسی فایل آزمایشگاه بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) و آتیه طی سال های 1383 تا 1386، 74 تومور پستان مهاجم وارد مطالعه شدند. پس از تهیه لام، رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی از نظر مارکر VEGFو CD31 انجام گرفت و پس از ارزیابی نتایج آن از نظر رنگ پذیری و نحوه آن، داده های دموگرافیک نیز جمع آوری شد، داده ها وارد رایانه گردید و مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط سنی بیماران 94/11±4/49سال بود. در مورد دانسیته عروقی ((MVD بیومارکر CD31 بررسی شد که بین 6/5 و 6/106 متغیر بود(Mean±SD 95/17±39/37) و میانه آن نیز 3/34 بود که این عدد به عنوان cut off در نظر گرفته شد. مواردی که متوسط CD31 آن ها زیر این میزان بود بعنوان میزان دانسیته عروقی ریز ((MVDکم و مواردی که CD31 آن ها بالای این میزان بود میزان دانسیته عروقی ریز(MVD) بالا در نظر گرفته شدند که بر این اساس 37مورد (1/52%) میزان دانسیته عروقی ریز((MVD پایین و 34مورد (9/47%) نیز میزان دانسیته عروقی ریز (MVD) بالا بودند.
    در مورد VEGF نیز 57مورد (77%) مثبت و 17مورد (23%) منفی بودند. بین متوسط میزان دانسیته عروقی ریز (MVD) و VEGF ارتباط معنی داری وجود دارد(Spearman r=0.24 and P=0.041). در آنالیز تحلیلی ارتباط VEGF و میزان دانسیته عروقی ریز((MVD با فاکتورهای زمینه ای سن، گرید هیستولوژیک و گرید هسته، درگیری لنفاوی، سایز تومور، stage، رسپتور استروژن، رسپتور پروژسترون، HER2/Neu، Ki-67 و P53 مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاصله نشان داد ارتباط معنی داری بین متغیرهای یاد شده وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج مطالعه حاضر VEGF در تحریک آنژیوژنز در تومورهای تهاجمی پستان نقش دارد. همچنین با توجه به نتایج این مطالعه ارتباطی بین VEGF و دانسیته عروقی ریز (MVD) با فاکتورهای پروگنوزی هیستوپاتولوژیک و سن و نیز بیومارکرهای ER،PR، HER2/Neu، Ki-67 و P53 بدست نیامد. از آنجا که هیچ رابطه معنی داری بین P53 و HER2/Neu با VEGF بدست نیامد لذا به نظر می آید فاکتورهای دیگری در تنظیم بیان VEGF نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان مهاجم، CD31، فاکتوررشداندوتلیال رگی (VEGF)، دانسیته عروقی ریز (MVD)
  • خسرو عموزاده، سعید ابروتن، محمد منتظری، محمود منتظری صفحات 56-62
    زمینه و هدف
    بیماری های آنژین صدری پایدار و ناپایدار و انفارکتوس حاد میوکارد در اثر آترواسکلروز شریان کرونر اتفاق می افتند. هدف از این مطالعه مقایسه سطح لیپو پروتئین a با LDL-C، VLDL-C و HDL-C در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد و آنژین صدری ناپایدار می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی بیمارانی که طی سال های 85 و 86 بدلیل انفارکتوس حاد میوکارد یا آنژین صدری ناپایدار در بیمارستان یحیی نژاد بابل بستری شده بودند انجام گردید. بیماران بر اساس مثبت یا منفی شدن ترپونین در دو گروه انفارکتوس حاد میوکارد و آنژین صدری ناپایدار تقسیم شدند. پس از انجام آزمایش لیپیدهای خون، اطلاعات در پرسشنامه ی تنظیم شده وارد گردید. سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS شده و توسط آزمون های chi-square و T-Test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 05/0< P معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    از 218 بیمار مورد مطالعه، 188 بیمار آنژین صدری ناپایدار و 30 بیمار انفارکتوس میوکارد داشتند. میانگین ایندکس های لیپید اندازه گیری شده LDL-C 05/3±19/145، VLDL-C 48/1±89/30، LP(a) 31/5±15/65، TG 41/7±41/154، CHOL 68/3±41/221 و HDL-C 69/0±48/44 بود. در مقایسه ی میانگین لیپیدهای سرم در دو گروه، سطح LDL-C، LP(a)، CHOL و HDL-C اختلاف معنی داری داشت (05/0< P). ولی در مورد VLDL-C و TG اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0> P).
    نتیجه گیری
    از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که رابطه ی معنی داری بین LDL-C و کلسترول و HDL-C پایین با Lp(a) بالا در بیماران مبتلا به UA و AMI وجود دارد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس حاد میوکارد، آنژین صدری ناپایدار، لیپوپروتئین a
  • محمدمحسن همایی، محمد جواد مهربانیان، ولی الله حسنی، محمدحسین میردهقان صفحات 63-69
    زمینه و هدف
    درد پس از عمل جراحی یکی از عوارض شایع اعمال جراحی است که منجر به افزایش خطر بروز عوارض جانبی پس از عمل جراحی و افزایش مدت بستری بیماران می شود. در این مطالعه سعی شده است که تاثیر استفاده از دیکلوفناک رکتال (شیاف) به عنوان پیش داروی بی دردی در کاهش درد پس از اعمال جراحی چشم (ویترکتومی) مورد بررسی قرار گیرد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده طراحی و اجرا شد. بیماران کاندیدای عمل جراحی چشم ویترکتومی مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم (ص) براساس معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شده و به طور تصادفی در دو گروه دیکلوفناک و کنترل قرار گرفتند. در گروه دیکلوفناک بیماران تک دوز mg 100 دو ساعت قبل از عمل جراحی دریافت کردند. شدت درد بیماران طی ریکاوری، 4 و 12 ساعت پس از عمل جراحی در دو گروه بر حسب مقیاس اندازه گیری چشمی(VAS) اندازه گیری شد. برای مقایسه داده های کیفی و کمی بین دو گروه در صورت تبعیت از توزیع نرمال به ترتیب از آزمون کای دو و در متغیرهای کمی از آزمون t-test استفاده شد. به منظور تعیین دقیق عوامل مخدوش کننده و یا عوامل مداخله گر، و بررسی تاثیر زمان از آنالیز واریانس اندازه گیری های مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع 97 بیمار در دو گروه 51 نفری دیکلوفناک و 46 نفری کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط شدت درد ساعت چهارم پس از عمل جراحی بیماران در گروه دیکلوفناک کمتر از کنترل بود (001/0p<). شدت درد ساعت 12 پس از عمل جراحی در گروه دیکلوفناک 6/0± 2 و در گروه کنترل 8/0± 3/3 بدست آمد به لحاظ آماری در گروه دیکلوفناک کمتر از کنترل بود (001/0p<). بر اساس آنالیز واریانس اندازه گیری های مکرر، دو عامل افزایش سن و مصرف دیکلوفناک در کاهش درد بیماران نقش داشتند (05/0p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از تک دوز دیکلوفناک رکتال (شیاف) به عنوان پیش داروی درد (pre-emptive analgesia) در کنترل و کاهش درد پس از عمل جراحی ویترکتومی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: دیکلوفناک رکتال، شدت درد، ویترکتومی، پیش داروی بی دردی
|
  • F. Allah Veisi, B. Boloori, T. Shooshtarizadeh Pages 7-16
    Background and Aim
    With regard to the reported biological effects of different frequencies of ELF as window effect and also the use of 217 Hz frequencies as modulating radiofrequency waves of 900 MHz in global system for mobile(GSM), the purpose of this study was to investigate the effect of magnetic field of 217 Hz frequency on the growth of tumor cells.
    Material And Method
    Forty-nine male mice of Balb/c race aged 6-8 weeks were randomly divided into 7 groups (3 test groups, 3 sham groups, and a control group), and 100%, 75%, and 30% of minimum required cells in order to cause tumor were subcutaneously injected into them respectively. On the second day after injecting cells, test groups were exposed to the homogenous field of a pair of Helmholtz Coil for 150 minutes every day for 19 successive days. The formation of tumors was observed after 6-10 days. On the twentieth day of the experiment, the mice were anesthetized and the tumors were extracted.Tissue samples were also gathered for histological comparison.
    Results
    This study was conducted experimentally and one-way ANOVA and SPSS-12 software were used to analyze and compare the weight and size of tumors in test groups in relation to sham groups. The study revealed that there was a significant difference (p<0.05) between test and sham groups regarding the size and weight of tumors. In terms of tumor formation, there was a significant difference between test and sham groups,too. Histological comparison did not show a significant difference regarding mitosis and metastasis into other organs. However, mitosis in test groups was higher in comparison to sham groups, which is indicative of the presence of more active tumors in these groups. In addition, test group's tumors had larger necrosis areas.
    Discussion
    The obtained results of this study show that exposure to pulsed 217 Hz magnetic field can increase the development of the fibrosarcoma tumors in Balb/c mice, which is indicative of window effect according to the reports about other EFL frequencies.
    Keywords: Extremely Low Frequency (ELF), Global System for Mobile (GSM), Fibrosarcoma, Balb, c, Window Effect
  • Sh Agah, S. Fatali, N. Ashayeri Pages 17-23
    Background and Aim
    Despite the frequency with which IBS is encountered in clinical practice, it remains an important medical problem for both health care providers and patients. Unfortunately,so far no single treatment option has been effective for managing IBS.Therefore, we decided to evaluate the effects of Plantagel on relieving IBS symptoms.Patients and
    Method
    This double-blind clinical study was conducted from April 2006 to December 2007. 70 patients with diarrhea predominant IBS (IBS-D) enrolled in our study.The subjects were divided into two equal groups of 35. First, all the participants were monitored for two weeks prior to drug administration.Then 35 patients in the study group received Plantagel and 35 patients in the control group received placebo for two weeks. The patients were called at the end of the second week of treatment period and 3 weeks after the end of treatment in order to evaluate the clinical severity of IBS symptoms.SPSS software v.15, paired t-test, Chi-square and independent sample t-test were used to analyze the data.
    Results
    The entire study population improved significantly over 2 weeks of treatment in terms of all studied parameters. However, severity of bloating, feeling of incomplete emptying, presence of mucous in stool and urgency tended to decrease further in Plantagel group in comparison with placebo group.Three weeks after completion of the course of treatment, severity of abdominal pain, frequency of defecation, bloating and urgency returned to primary levels in placebo group and the benefits of treatment diminished over time in this group,while the severity of all symptoms in Plantagel group statistically improved compared with before treatment.
    Conclusion
    The present study is the first clinical trial to evaluate the effects of Plantago Major on IBS-D symptoms. Our study demonstrated that Plantagel is effective in the management of IBS-D symptoms and its effects last 3 weeks after completion of treatment. According to these findings, IBS-D patients can use Plantagel intermittently to improve their complaints and decrease treatment costs.
    Keywords: Diarrhea, Irritable Bowel Syndrome (IBS), Plantago Major
  • M. Shekarabi, B. Laribi, A.H. Zarnani, M. Ghaffarpour, M. Ghabaee, S. Nourbakhsh, M. Bakhshayesh Pages 24-31
    Background and Aim
    Multiple sclerosis(MS) is the most common inflammatory disease of central nervous system which is caused by an autoimmune process leading to destruction of myelin sheath. In this disease, CD4+ T–lymphocytes, mostly of TH1 phenotype, play important roles in destruction of neuronal tissues. Because of the probable etiologic participation of EBV virus in immunopathogenesis of MS, the aim of this study was to evaluate the relationship between serum levels of anti-Epstein Barr virus antibodies and production of TH1 and TH2 cytokines.Patients and
    Method
    A descriptive study was performed on 68 MS patients in different stages of the disease and 20 healthy individuals. Blood samples were taken and plasma levels of anti-EBNA-1 and VCA antibodies were determined by ELISA method. Then, peripheral blood mononuclear cells (PBMC) were isolated by Ficoll Hipaque separation and stimulated with PHA in optimal culture conditions. Concentrations of IFN-γ, IL-12 and IL-4 in culture supernatants were then measured by ELISA. Statistical analysis was performed by using SPSS version 16. Mann-Whitney, t-test,and Pearson correlation coefficient were used to compare the variables and find the correlation between them. P<0.005 was considered statistically significant.
    Results
    The mean levels of anti EBNA-1 and VCA antibodies were significantly higher in patients compared to controls (P=0.04, P=0.001 respectively). Concentrations of IFN-γ, IL-4 and IL-12 were also significantly higher in MS patients than healthy individuals (P=0.001, P=0.005, p=0.002 respectively). Although the ratios of IFN-γ to IL-4 and IL-12 to IL-4 were higher in MS patients than healthy individuals, this increase did not reach a significant level (P>0.05). A statistically significant correlation was found between anti EBNA-1 and VCA antibodies and IL-12 production (P =0.02, r=0.27& P=0.04, r=0.25 respectively) whereas no significant correlation was found between these antibodies and production of IFN-γ and IL-4 in MS patients.
    Conclusion
    The significant correlation between the level of anti-Epstein Barr virus antibodies and IL-12 production in MS patients implies the probable role of this cytokine in skewing immune responses toward TH1 phenotype. It is possible that this putative viral agent in combination with other etiological agents is involved in the etiology and progression of the disease.
    Keywords: Epstein Barr Virus, Multiple Sclerosis, Cytokine
  • H. Ansarin, M. Shekarabi, E. Behrangi Pages 32-39
    Background and Aim
    Psoriasis is a common chronic inflammatory skin disease that affects 1-3% of the world's population. It can cause significant distress to the patient and ultimately the reduction of the patient's life quality. From the clinical perspective, it can create bright, red, elevated, and scaly plaques. Psoriasis is now recognized as a T-cell mediated disease with epidermal hyperplasia being a consequence of the activation of the immune system and cytokines release. No definite cure has been found for this lesion and existing treatments have high rates of relapse. Further recognition of immunopathogenesis and cytokines contributing to the severity of the disease can help to discover more specific and efficient treatments for this disease.The aim of the present study is to determine the relationship between serum levels of cytokines secreted from Th1 and Th2 cells, IL8 and ICAM-1 and psoriasis severity based on PASI in order to distinguish the possible role of cytokines in the immunopathogenesis of psoriasis.Patients and
    Method
    This study was performed on 40 patients with psoriasis vulgaris referred to Rasool-e- Akram Hospital between 2007 and 2008. In order to determine the severity of the disease based on PASI, each patient was examined clinically. Then 3 cc of vein blood sample was taken and serum sample was separated through centrifuge and stored at -70°C until the final examination. Next, through ELIZA method, serum levels of the above-mentioned cytokines were measured and by using Spearman correlation coefficient, the relationship between serum levels of the above-mentioned cytokines and the severity of the disease was evaluated.
    Results
    According to this study, there is a meaningful statistical relationship between the serum level of interferon ɣ (p=0.001, r=0.50), interleukine 8(p=0.018, r=0.37), and ICAM-1 (P=0.047, R=0.31) and the severity of psoriasis based on PASI. However, such a relationship was not observed between the serum level of interleukine 4 and the severity of the disease (p=0.24, r=0.18).
    Conclusion
    Based on our study, interferone ɣ, interleukine 8, and ICAM-1 are related to the severity of psoriasis. Therefore, the treatments which selectively target the above-mentioned cytokines, are more reliable and efficient. It is strongly recommended that further studies and researches be conducted to investigate the effects of the above-mentioned biological treatments on psoriasis.
    Keywords: Cytokine, Psoriasis Severity, Immunopathogenesis
  • M. Kashanian, Z. Akbari, M.H. Alizadeh Pages 40-45
    Background and Aim
    Low back pain and lordosis are among the most frequent complaints of pregnancy, and one of the methods to reduce them is physical exercise. The purpose of the present study is to evaluate the effect of exercise on low back pain severity and lordosis in pregnant women.Patients and
    Method
    A randomized clinical trial was performed on 30 pregnant women with a gestational age of 16 weeks who had low back pain.The patients were randomly assigned into two groups. In the case group (n=15) exercise and in the control group (n=15) nothing was done. To find the severity of back pain, the pregnant women were asked to fill in Roland-Morris questionnaire once at the beginning of the study and again in the 20th and 24th weeks of pregnancy. Lordosis was measured by a flexible ruler at the beginning of the study and again in the 20th and 24th weeks of pregnancy. Statistical analysis was performed using SPSS v.11. Paired t-test and Student's t-test were used to compare the results. P value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    In comparison with the control group, the case group showed a significant reduction in the severity of back pain 2 months after intervention (26.13± 2.41 VS 31.93 ±4.9, P=0.001), and the reduction in the intensity of back pain 2 months after intervention was less in the control group than the case group (-3.42± 0.44 VS 17.76± 0.936, P= 0.001). In both groups, lordosis was significantly increased (40.26± 7.1 VS 42.6±7.16, P=0.001 in the case group, and 39.63±5.21 VS 41.9±5.84, P=0.001 in the control group), but the rate of increase was higher in the control group.
    Conclusion
    Exercise may be a good method to reduce low back pain and lordosis in pregnant women.
    Keywords: Pregnancy, Exercise, Lordosis, Back Pain
  • M. Kadivar, A. Esmaili, A. Joolaee Pages 46-55
    Background and Aim
    Angiogenesis has an important role in the progression and metastasis of breast cancer and is a predictor of patient's survival. This process is regulated by vascular endothelial growth factors (VEGF). The purpose of the present study is to determine the angiogenesis process through the evaluation of the relationship between MVD and VEGF based on immunohistochemistry in patients with invasive breast carcinoma and study their correlation with grading, staging, age, lymph node involvement and biomarkers including estrogen receptor(ER), progestron receptor (PR), Ki-67, HER2 and P53.Patients and
    Method
    In this analytical cross-sectional study, after searching among paraffin embedded blocks in Pathology Ward of Hazrat Rasool-e-Akram and Atieh hospitals between 2004 and 2007, 74 blocks were included in the study and immunohistochemistry staining for biomarkers VEGF and CD31 were done, and the results were compared with ER, PR, Ki-67, HER2 and P53, age, lymph node involvement, histologic grade, and stage. Demographic information was gathered from the patient's files. Data was analyzed by SPSS v.12 software.
    Results
    The mean age of the patients was 49.4±11.94 years.The mean of CD31 was between 5.6 and 106.6(37.39±17.95) and the median of CD31 was 34.3, which was assumed as cut-off. Based on this value, 37cases(52.1%) were considered as low MVD and 34 cases(47.9%) as high MVD. 57 cases (7%) were VEGF positive and 17 cases (23%) were VEGF negative. Between mean MVD and VEGF was a significant correlation (Spearman r=0.24 and P=0.041), which means VEGF as an angiogenesis factor plays a role in increasing MVD. There was no significant relation between VEGF and MVD and age, histologic grade, nuclear grade, lymph node involvement, tumor size, stage, ER, PR, HER2/Neu, Ki-67 and P53.
    Conclusion
    Based on the results of this study, VEGF plays a role in promoting angiogenesis. With respect to the results of this study, there is no significant relationship between VEGF and MVD and histopathological prognostic factors, age, and biomarkers of ER, PR, HER2/Neu, Ki-67 and P53.
    Keywords: Invasive Breast Carcinoma 2) CD31 3)Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) 4)Microvessel Density (MVD)
  • Kh Amouzadeh, S. Abrotan, M. Montazeri, M. Montazeri Pages 56-62
    Background and Aim
    Stable and unstable angina and acute MI happen due to atherosclerosis of coronary artery. The purpose of this study is comparing the level of LP(a) with LDL-C, VLDL-C and HDL-C in patients with MI and unstable angina.Patients and
    Method
    This cross-sectional study was performed on patients suffering from MI or unstable angina who were admitted to Yahyanejad Hospital in Babol between 2006 and 2007.The patients were divided into MI group and unstable angina group based on the positive or negative result of troponin test. After lipid profile test, information was recorded in a questionnaire. Then the data were analyzed by spss14, Chi-square and t-test. p<0.05 was considered significant.
    Results
    Among 218 patients in this study, 188 patients suffered from unstable angina and 30 patients suffered from MI.The mean of serum lipids was: LDL-C= 145.19±3.05, VLDL-C= 30.89±1.48, Lp(a)= 65.15±5.31, TG= 154.41±7.41, CHOL= 221.41±3.68,and HDL-C= 44.48±0.69. Comparing the means of serum lipids in both groups of MI and unstable angina revealed a significant difference between levels of LDL-C, Lp(a), cholesterol, and HDL-C (p<0.05), but in terms of VLDL-C and TG the difference was not significant (p>0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that a significant correlation exists between LDL-C, cholesterol, low HDL and high Lp(a) in patients with unstable angina and AMI.
    Keywords: Acute Myocardial Infarction (AMI), Unstable Angina, Lp(a)
  • M.M. Homaee, M.J. Mehrbanian, V. Hasani, M.H. Mirdehghan Pages 63-69
    Background and Aim
    Post-operative pain is a frequent complication after surgery which can increase the risk of other post-operation complications and also the duration of hospital stay. In this study, we have tried to assess the effect of rectal diclofenac as pre-emptive analgesia to reduce post-operative pain after ophthalmic surgeries(vitrectomy).Patients and
    Method
    This study was designed and performed as a double-blind clinical trial. The patients who were candidates for vitrectomy in Rasool-e-Akram Hospital were included in the study according to some exclusion and inclusion criteria and divided into two groups of diclofenac and control. In diclofenac group,patients received a single dose of 100mg 2 hours before surgery.The pain scores were assessed in recovery room,4 and 12 hours after vitrectomy using the visual analogue scale(VAS). To compare qualitative and quantitative data of the two groups, provided that normal distribution existed, we used Chi-square test for qualitative variables and t-test for quantitative variables. Also, in order to determine confounding factors exactly and assess the effect of time, multiple regression analysis was used.
    Results
    A total of 97 patients were divided into two groups:51 persons in diclofenac group and 46 persons in the control group. The mean of pain intensity at the 4th hour after surgery in diclofenac group was lower than the control group(p<0.001). Pain intensity at the12th hour after surgery in diclofenac group was 2± 0.6 and in the control group was 3.3±0.8, which was statistically lower in diclofenac group than the control group(p<0.001). Multiple regression analysis revealed that two factors,i.e. increasing age and using diclofenac, were effective in reducing pain(p<0.05).
    Conclusion
    Single dose of rectal diclofenac as pre-emptive analgesia is effective in reducing post-vitrectomy pain.
    Keywords: Rectal Diclofenac, Pain Severity, Vitrectomy, Pre, emptive Analgesia